Menu Sluiten

Als Johan Busio voor het eerst van Lexus hoort, ligt het Japanse merk nog in de luiers. In het piepkleine Lexus-hoekje in de Toyota-showroom verkoopt Jac van Dorst de LS 400 aan de man die eerder aan de wieg stond van Busio Machinefabriek en Reparatiebedrijf B.V.

Busio is een prachtig bedrijf, vertelt hij trots. En mijn zoon is er nog altijd directeur.

De eerste Lexus wordt er één van een hele serie. Komt er een nieuw model, dan staat Busio zo ongeveer letterlijk te trappelen om de nieuwe generatie LS 400 te veroveren. Als hij een keer ziek is en niet naar Lexus Breda kan om de jongste versie te zien, gaat hij een paar dagen later naar Sittard om te kijken.

Ik ging ziek van huis weg, zag de nieuwe Lexus LS en ik was meteen beter

Als ik Johan Busio aan de telefoon krijg, is dat een bijzonder moment. Niet elke dag krijg ik zo’n fervente LS-liefhebber aan de lijn. Hij heeft ze allemaal gehad, de LS 400, de 430, 460 nu de nieuwe LS 500. De achtcilinder wordt ingeruild voor een zespitter met prestaties op onvoorstelbaar niveau. En Busio maakt daar dankbaar gebruik van.

Wanneer ik op de Autobahn rijd naar Zwitserland, dan ga ik natuurlijk wel tweehonderd. Als het kan uiteraard.

Busio toont zich vol lof over de nieuwe Lexus LS 500h die hij afgelopen week kreeg overhandigd door - wie anders dan… - Jac van Dorst. Busio kent Jac van Dorst al héél lang. Kocht er zelfs zijn eerste Ford. Ford?

Ja, een Ford. Jac was ooit sub-dealer van Ford. Ergens begin jaren vijftig. Ook de Volvo die ik daarna reed, kwam bij Van Dorst vandaan. Ik ben wel eens vreemdgegaan met een BMW, maar ik kwam altijd terug in het warme nest van Van Dorst. Geweldige mensen.

Busio rijdt dus al behoorlijk lang auto, zal de slimme lezer hebben opgemerkt. Dat klopt. Het is ooit begonnen met een rijbewijs.

Ik heb mijn rijbewijs in een T-Ford gehaald. Ik was negentien jaar. In Waalwijk was het. Da’s al behoorlijk lang geleden.

De nieuwste generatie van de LS staat nu voor de deur bij Busio. Levert dat nog een paar complimenten op voor de 500h?

Hij is mooi, zit grandioos en is onvoorstelbaar luxe. Ik ben aan het merk en model verknocht. Ik hoop er een tijdje met mijn vriendin Laura in te rijden en dan weer de volgende, hè?

De volgende? Nu al denken aan de volgende LS? Ik val van mijn stoel en ik beloof dat ik er de volgende keer absoluut bij zal zijn. Johan Busio, LS-rijder op de herhaaltoets.

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten