Menu Sluiten

Héél bijzonder: een dubbele Lexus LC-aflevering, een verjaardag en champagne anders

Tekst: Ted Sluymer | Foto's: Ferrie de Nerée |

Het mooie van het leven is dat je soms dingen niet begrijpt. Zoals puur geluk binnen een wereld die je toch best woelig mag noemen. Zoals het pure enthousiasme van een autoverkoper die vindt dat hij helemaal geen autoverkoper is. Ik krijg Ferrie de Nerée aan de telefoon, Lexus-manager van Lexus Breda en al decennia een goede vriend. Het telefoongesprek begint met 'Zou je....?' en dan weet ik doorgaans wel weer hoe laat het is. Overwerk op uren die je anders wilde doorbrengen, maar als altijd schuif ik mijn digitale agenda in een virtueel ravijn om vervolgens het avontuur te beschrijven dat als een tornado op mij wordt afgevuurd. En ja hoor, hij heeft weer eens iets bijzonders.

OK, Ferrie, ik krijg een berg foto's van je en ik zie dat je weer een hoogst ongebruikelijke aflevering hebt georganiseerd. Barst maar los.
 
 
Je kunt toch wel gewoon een verhaaltje schrijven zonder dat ik er verder een rol in speel?
Ik dacht het niet. Jij maakt wat mee, dus jij vertelt. Je toetert een half uur in de telefoon dat je iets hebt meegemaakt als nooit tevoren en dan moet ik er maar iets van maken? Ik speel wel even doorgeefluik, maar graag in jouw woorden. Barst maar los.
 
In 1995 leerde ik Peter van Zutphen en zijn vrouw Suzanne kennen. Peter is een apart kerel, zijn vrouw Suzanne is zijn steun en toeverlaat. Hele bijzondere mensen en dat ze toevallig al eeuwen Lexus rijden, is natuurlijk verdraaid fijn, maar de persoonlijke band die je opbouwt, maakt het contact heel bijzonder. Ik heb trouwens geen idee hoeveel Lexus-varianten ze al hebben gereden, maar de gesprekken met Peter en Suzanne herinner ik mij allemaal. 
Ik snap dat jij het allemaal begrijpt, maar je levert twee LC's af, toch geen broodje van de bakker. Hoezo twee stuks?
 
Op de Luxury Fair in Amsterdam, afgelopen december, bestelt Peter, iedereen noemt hem trouwens Peer, twee LC's.
 
Zonder blikken of blozen?
 
Haha, met een brede glimlach, ja. Eentje voor Suzanne en eentje voor Jasper.
 
Jasper?
 
Ja, Jasper. Jasper is de broer van Suzanne en werkt bij het bedrijf van Peer. Hij is een keiharde werker, altijd bezig en met verschrikkelijk veel hart voor de zaak. En toevallig nog jarig ook en Peer wilde hem verrassen met een LC. Gewoon cadeau!
 
Ik val stil.
 
Dat snap ik. Maar het wordt nog mooier. Jasper is een bierkenner en dat bracht Peer op het idee om de auto in te wijden met...
 
Ik gok: champagne anders! Filmpje!!
Jasper werd gisteren veertig en werd een beetje overdonderd door de aflevering en helemaal toen Peer zijn autokado doopte met feestbier. Maar ja, zoals je op de foto’s ziet, maakt Peer op een afgelegen plekje de Lexus ook weer schoon.
En Vito, je zoon, was met Pa op stap en beleefde het avontuur mee?
 
Ja, man, wat denkt je wat Peer zegt, geheel op zijn eigen wijze?  'Gij gaat niet met honger van de dam af voordat ge een halve koei op hebt...'
Waarom had ik al niet het idee dat niemand iets tekort kwam?
 
Nee, echt niet. Peer is een fantastische gastheer, altijd humor. Prachtige mensen die je zo ontmoet. En dan twee auto's afleveren die toch ook best bijzonder zijn. Vito wist ook niet wat hij meemaakte onderweg. Mensen die duimen opsteken als ze zo'n sportieve LC zien. 
Ja, dat gaat uiteraard om de auto en niet omdat je haar zo goed zit.
 
Haha, nee! Voor mij en Vito een onvergetelijke avond, bij deze zeer bijzondere familie. Zet je alle foto's erbij?
Hieronder!
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten